martes, 14 de septiembre de 2010

Reseña de Un único día, de Jesús Hilario Tundidor, en iCat Radio


El blog de Jordi Cervera, iCat Radio, 29 de julio de 2010

L'editorial Calambur publica "Un único dia", dos volums que recullen tota la producció del poeta de Zamora Jesús Hilario Tundidor.
Nascut l'any 1935, va estudiar magisteri i geografia i història, i es va convertir ben aviat en un poeta força interessant, que ha anat depurant la seva veu fins arribar a assolir un compromís amb tot el que l'envolta, aconseguint una obra sòlida que Natalia Carbajosa, la responsable d'aquesta edició, estructura en dues grans etapes creatives i també vitals.

La primera "Borracho en los propileos" va del 1960 al 1978 i inclou, a més de "Junto a mi silencio", el llibre que li va permetre guanyar el premi Adonais, totes les seves obres inicials, del tot impossibles de trobar. I la segona, agrupada sota el títol de "Repaso de un tiempo inmóvil", va del 1980 al 2008 i recull tota la maduresa sòlida del poeta, aquesta dialèctica entre una imaginació creadora i la realitat de l'home contemporani. El recull, a més, es tanca amb un inèdit "El holocausto de los huracanes" que arrodoneix encara més aquesta mirada panoràmica i exhaustiva al voltant de la seva manera d'entendre la poesia.
"Un único dia", dos volums que inclouen l'obra completa i un inèdit de Jesús Hilario Tundidor. Publica Calambur.

http://blogs.ccrtvi.com/jordicervera.php?itemid=33818

No hay comentarios: